DEGUSTAČNÍ VEČEŘE V MONK BARU S VÍNY VICOM
06.11.2024
Vinotéka Lucerna - Pasáž Lucerna, Štěpánská 61, Praha 1
- Degustační večeře začíná od 18:30 hodin
- 1990 Kč
TATO AKCE SE KONÁ V MONK BARU NA MALTÉZSKÉM NÁMĚSTÍ 10, PRAHA 1
Vážení milovníci výjimečných vín a gurmánských zážitků,
společnost Vicom vás srdečně zve na jedinečnou degustační večeři, která se uskuteční 6.11.2024 v elegantním prostředí Monk Baru. Tento večer jsme pro vás připravili ve spolupráci s naším šéfkuchařem a přinášíme vám pětichodové menu, kde se snoubí mistrovská kuchyně s pečlivě vybranými víny z našeho portfolia to vše s doprovodným výkladem zástupce vinařství Carpineto Mariem Mancussem.
Co vás čeká?
Během večera se můžete těšit na pětichodové degustační menu, které jsme sestavili s cílem přinést vám nezapomenutelný zážitek chutí a vůní. Každý chod bude doprovázen exkluzivním vínem z naší nabídky, které dokonale podtrhne jednotlivé ingredience a nuance pokrmů.
Vejce 63, lanýž, brambora, lišky
Začínáme luxusním předkrmem, kde se jemné chutě lanýžů a krémového bramborového pyré dokonale snoubí s vejcem vařeným na přesnou teplotu. K tomuto pokrmu jsme zvolili osvěžující
Spumante Brut Rosé, jehož svěží bublinky a ovocné tóny podtrhnou zemitost lanýžů a lišek.
Topinambur krém, losos, krutony
Jemná krémová polévka z topinamburů doplněná uzeným lososem a křupavými krutony je lahodnou kombinací, kterou vyváží svěží
Vermentino Valcolomba 2023. Toto minerální víno s citrusovými tóny krásně zvýrazní jemnost uzeného lososa.
Halibut, kopr, kaviár, černý kořen, velouté
Pečený halibut servírovaný s aromatickým koprem, kaviárem a sametovým velouté je elegantní pokrm, který jsme spojili s výrazným červeným vínem
Brunello di Montalcino DOCG 2018. Toto víno s tříslovinami a ovocnými tóny vytvoří krásný kontrast k jemnosti ryby a podtrhne její mořské tóny.
Daněk, mrkev, kaštany, morek, kapustičky
Šťavnatý daněk s glazovanou mrkví, kaštany a morkem představuje hluboký a komplexní pokrm, k němuž jsme vybrali vyzrálé
Vino Nobile di Montepulciano Vigneto Poggio Sant’EnricoDOCG 2012 . Tóny sušeného ovoce a koření tohoto vína nádherně doplní bohaté chutě masa a jemné nuance zeleniny.
Řepa, mošt, gorgonzola, vlašské ořechy
Pro netradiční dezert jsme zvolili sladkou pečenou řepu kombinovanou s kyselým moštem a slanou gorgonzolou. Tuto chuťovou symfonii zakončíme
Chianti Classico Gran Selezione 2020, jehož jemná ovocnost a strukturované třísloviny perfektně doplní tento kontrastní dezert.
Ochutnávka vín Carpineto
Každý z těchto chodů je pečlivě sladěn s výběrem těch nejlepších toskánských vín od Carpineto. Během večera budete mít příležitost ochutnat nejen ikonické Chianti Classico a Vino Nobile di Montepulciano, ale i další exkluzivní lahve z tohoto proslulého vinařství. Zástupce vinařství Mario Mancusso vám navíc představí příběh tohoto vinařství, jeho historii, filozofii a specifika výroby, která z těchto vín činí tak výjimečné produkty.
Atmosféra Monk Baru
Monk Bar je ideálním místem pro vychutnání si vysoce kvalitní gastronomie ve spojení s těmi nejlepšími víny. Elegantní interiér, přátelská atmosféra a prvotřídní servis jsou zárukou, že váš večer bude nezapomenutelný.