VINNÉ PÁROVÁNÍ: VÍNO A SÝR
07.09.2022
Vicom Wine Shop & Bar Karlín - Karlínské náměstí 5, Praha 8
- ochutnávky začínají v 19:00 a končí cca ve 21:00
- 650 Kč
Víno a gastronomie jsou dvě nerozlučitelné věci - kvalitní víno a dobré jídlo k sobě zktrátka patří. A vhodně zvolená kombinace dovede zážitek z obojího ještě povýšit.
Tentokrát si nakombinujeme k vybraným vínům typické sýry a vyzkoušíme si, jak osvědčené kombinace budou vyhovovat právě Vašim chuťovým preferencím.
Program degustace:
Crémant de Bourgogne Blanc de blancs Brut, Henri de Villamont, Francie
Brie - kravský sýr s bílou plísní na povrchu
Riesling Spätlese Alte Reben 2021, Weingut Hauck, Německo
Comte AOC Jura - kravský tvrdý horský sýr
Pinot grigio Collio 2020, Marco Scolaris, Itálie
Feta - tučný řecký sýr z ovčího a kozího mléka
Sauvignon blanc 2019, Verus, Slovinsko
Crottin de Chavignol AOP - nezaměnitelný sýr z nepasterizovaného kozího mléka
Gewürztraminer Yarden 2020, Golan Heights Winery, Izrael
Gorgonzola - italský kravský sýr s typickou modrou plísní
Rulandské modré VOC Valtice 2020, Moravíno, Česká republika
Gruyére - švýcarský tvrdý sýr z nepastrerizovaného kravského mléka
Cabernet Sauvignon 2018, Alfredo Roca, Argentina
Stará gouda - více jak rok vyzrálý sýr z kozího mléka
Azabache DOCa Rioja 2013 Gran Reserva, Španělsko
Manchego - ovčí sýr ze španělského regionu La Mancha
Château Filhot 2014 Sauternes Reserve, Francie
Foume d´Ambert - francouzský kravský sýr s modrou plísní