Don Andres Brugal Montaner se přestěhoval do Dominikánské republiky s jedním nápadem: zdokonalit umění tvorby rumu. Tak tomu bylo, že se v roce 1888 zrodila společnost Brugal - legenda Brugal.
Téměř o 130 let později je rum stále vyráběn rodinou Brugalů. „Maestro Ronero“ se mohou stát pouze rodinní příslušníci. Jassil a Gustavo, již z 5. generace, nyní tuto tradici drží dál.
Čistý New Make Spirit
Tajný rodinný recept je pečlivě předáván z generace na generaci. Tajemství tkví v samotné destilaci. Rum se dvakrát destiluje a dvakrát zraje, celkem úctyhodných 14 let. Nejprve 8 let v amerických sudech, ve kterých zrál bourbon, a poté dalších 6 let v evropských sudech po sherry. Sudy, ve kterých rum zraje jsou vybírané samotnými Maestros Roneros, kteří se spokojí jen s těmi nejlepšími dubovými sudy.
Dominikánské podnebí
Sklady, ve kterých rumy zrají jsou umístěny ze severu na jih, aby co nejvíce využily dominikánské slunce od rána až do soumraku, což zintenzivňuje proces zrání.
Rodinná tradice
Téměř 130 let vášně, oddanosti a tvrdé práce učinilo z Brugalu to, co je dnes.
Pět generací řemeslné zručnosti, která zahrnuje tradici a inovace, aby byl stvořen výjimečný rum.