SLEVA 20% NA VYBRANÉ LETNÍ BUBLINY
Léto letos udeřilo rychle a pořádně silně, a my Vás v tom nemůžeme nechat. Proto přicházíme s letní nabídkou, která se neodmítá. Na troje naprosto odlišné bubliny Vám dáme na léto slevu 20%! Stylově úplně jiné, z různých koutů světa, ale jedno mají společné: jsou do horkých letních dnů fantasticky osvěžující. Ale pozor, také rychle stoupají do hlavy.
Klasika šumivých klasik, Prosecco.
Naše top Prosecco od rodinného vinaře Terra Serena je “Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG,” tedy skoro to nejlepší, co z kopců v provincii Treviso můžete dostat. Jinak je to klasické spumante, bubliny jsou do vína dodávány metodou Charmat nebo italsky Metodo Martinotti. Bubliny tedy nevznikají při druhotném kvašení v lahvi, ale při kvašení v nerezovém tlakovém tanku. Odrůda samozřejmě Glera, a konkrétně tento kousek je “Extra dry,” tedy 12-17 gramů zbytkového cukru na litr.
Tohle Prosecco je každopádně fakt dobré, tak pozor, do Spritzu skoro až škoda.
Morande sekt K.O. brut
Přesouváme se z Benátska od Prosecca na druhý konec světa, do Chile, a to rovnou do jednoho z nejzajímavějších míst tady, do “apelace” Secano Interior. Tedy do míst, kde desítky let rostou hrozny starých chilských odrůd jako País prakticky divoce, vlastně na zemi. Možný je tu jen ruční sběr, žádná mechanizace, postřiky nebo zavlažování.
A že K.O. sekt divoký je. 80% País, doplněné lehce Chardonkou a Pinotem Noir. Výroba klasickou šampaňskou metodou, tedy druhotným kvašením v lahvi. Suché jako kýbl písku, extrémně osvěžující, ovšem se solidní hloubkou a strukturou. Nutno ochutnat!
Crémant d’Alsace Blanc de Noirs
A z Chile se přesouváme zpět do Evropy, tentokrát do Francie. Nebo do Německa? U toho Alsaska člověk nikdy neví. Každopádně opouštíme chilské experimentování a jsme u klasik všech klasik, Crémantu d’Alsace. Protože Francie není jen Champagne.
100% Pinot Noir, klasická šampaňská metoda, svěží, a ovocné. A teď i za neuvěřitelnou cenu.
Jinak není co řešit, kdo alsaské Crémanty zná, neodolá, kdo nezná, musí ochutnat.
Výrobcem je Willy Gisselbrecht, drobný rodinný producent, který pracuje čistě s hrozny z vlastních vinohradů, a to už od 17. století.