Vína z oblasti La Rioja, ležící na severu Španělska pod pyrenejským masívem v širokém údolí řeky Ebro patří tradičně k nejžádanějším španělským produktům. Nesou označení Denominacion de Origen Calificada Rioja (D.O.Ca. Rioja), zaručující odpovídající kvalitu a původ hroznů.
Výrobce – vinařské družstvo – Viňedos de Aldeanueva, S. Coop sdružující 850 pěstitelů hroznů vlastní 2600 ha vinic, produkuje každoročně 2 miliony kg hroznů. Široký sortiment odrůd je determinován různými nadmořskými výškami vinic (250 – 600 m.n.m). Výšková poloha vinic spolu s pestrostí odrůd (Tempranillo, Garnaca, Mazuelo, Graciano a Viura) umožňuje postupnou sklizeň od konce srpna do října.
Vlastní výroba vín probíhá v nerezových nádobách, řízeným kvašením při použití enzymů a ušlechtilých kvasinek. Vína určená k vyzrávání jsou uložena v dubových sudech potřebnou dobu podle kategorie. Poté jsou stáčena do láhví a uložena ve sklepě k dosažení optimální lahvové zralosti. Vinařsví se v posledních letech prosazuje i v pěstování hroznů a výroby organických biovín. Nově též produkuje bílá vína z oblasti D.O. Rueda, které vévodí odrůda Verdejo.